Runde 2012

En fantastisk resa till den lilla ön i det norska kustbandet, några mil söder om Ålesund. Ett stort tack till reseledarna Claes och Günther, samt vår egna kock Bengt. Några intensiva dygn med fokus på fåglar, mat och trevligt umgänge. Att sitta mitt i häckningsplatsen för Lunnefåglarna och fånga dom på bild med solnedgången fram till kl 23, var en riktig stor upplevelse.

Picture
Bilden på havsörnen är tagen på Runde i Norge. Jag befinner mig i en båt, som tagit oss runt till häckningsplatserna för lunnefåglar, havssulor, sillgrisslor och tretåiga måsar. I luften ovanför båten cirklar totalt 5 st havsörnar.
En sätter sig vid boplatsen på klipphyllan. Picture
Att sitta mitt i lunnefåglarnas häckningsplats på ön Runde, är en fantastisk upplevelse. Detta år häckar ca 65000 st lunnefåglar här. Efter en dag ute på havet återvänder lunnefågeln till häckningsplatsen på kvällen. Det är bra ljus hela kvällen fram till 23 - 23:30 i Juni. Bara några meter ifrån mig landar en lunnefågel. Den blickar ut över klippkanten och ner på havet ca 200 meter nedanför. Snart kommer väl min partner. Jag passar på och tar bilden.

Eagle.jpg Lunne-grass.jpg Lunne-ledsen.jpg Lunne-nara.jpg Lunne-på-havet.jpg Lunneflyger.jpg Sillgrissla.jpg sillgrisslor-svartvit.jpg Toppskarv-narbild.jpg Toppskarvar-kollar-in.jpg Två-toppskarvar.jpg vakommen-till-Runde.jpg